Intakemedewerker (0,7 – 1,0 fte)

27 juni 2024
Intakemedewerker (0,7 – 1,0 fte)

Word jij onze nieuwe collega? Ben jij de spin in het web die wij zoeken?
Voor onze groeiende organisatie zijn wij op zoek naar een enthousiaste nieuwe collega op de afdeling Intake van Onderwijsconsulenten.

Onderwijsconsulenten houdt zich bezig met het realiseren van een passende onderwijsplek voor leerlingen met een extra ondersteuningsbehoefte in (speciaal) basis-, (speciaal) voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs. Wij werken vanuit de visie dat ieder kind recht heeft op een passende onderwijsplek.

Het kantoor van Onderwijsconsulenten is verantwoordelijk voor de intakes van de leerlingen en de bedrijfsvoering van de organisatie. Het kantoor bestaat uit een secretariaat, afdeling intake, afdeling beleid, afdeling management, afdeling communicatie en HR en een directeur-bestuurder. Onderwijsconsulenten ondersteunen bij het vinden van een juiste onderwijs(zorg)plek en werken verspreid door heel Nederland.  

De functie
Je levert een eerste belangrijke bijdrage aan het oplossen van vastgelopen situaties in het onderwijs van kwetsbare kinderen en jongeren. Als intakemedewerker ben je telefonisch het 1e aanspreekpunt voor aanmelders die een aanvraag doen voor ondersteuning vanuit Onderwijsconsulenten. Tijdens het intakegesprek filter je de hulpvraag en of deze past binnen de gestelde criteria. Indien dat (nog) niet het geval is, geef je advies aan de aanmelder, zodat deze zelfstandig verder aan de slag kan. Je verwerkt de intake in het geautomatiseerde systeem.

Wanneer er wel een onderwijsconsulent wordt ingezet, geef je de aanmelder informatie over het vervolgtraject en verzorg je de administratieve verwerking van de aanvraag. Contacten met teamcoaches en onderwijsconsulenten maken ook deel uit van je werkzaamheden.

Wat wij vragen:

 • Je hebt hbo opleidings-, werk- en denkniveau;
 • Je bent digitaal vaardig;
 • Je bezit een goede mix tussen zakelijkheid en empathie;
 • Je hebt kennis van- en affiniteit met de doelgroep kinderen en jongeren met een extra ondersteuningsbehoefte;
 • Je bent iemand die goed zelfstandig kan werken, maar ook de samenwerking opzoekt wanneer dat wenselijk is;
 • Je hebt ervaring binnen de onderwijssector en/of (jeugd)zorg;
 • Je bezit goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk;
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met telefonisch interviewen;
 • Beheersing van de Engelse taal in zowel woord als geschrift is een pre.

Wat wij bieden:

 • Een bevlogen team en een werkplek nabij het centrum van Den Haag;
 • Hybride werken behoort tot de mogelijkheden;
 • Een laptop, beeldscherm, headset en telefoon;
 • Een contract voor bepaalde tijd met de mogelijkheid tot verlenging of een vast contract;
 • De functie is ingeschaald in schaal 9 (met een maximum van € 4.868,02 bruto per maand) met een aanloop in schaal 8 (met maximaal € 4.340,57 bruto per maand) op basis van een 40-urige werkweek.
 • 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering;
 • Een ruime verlofregeling van 200 vakantie-uren en 96 ADV-uren per jaar bij een voltijds dienstverband;
 • Mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling en scholing.

Informatie
Voor vragen over de functie of de procedure kun je contact opnemen met de Coördinator Intake, Patricia Mens; telefoonnummer: 06-10996614, e-mail: p.mens@onderwijsconsulenten.nl.

De procedure bestaat uit twee sollicitatiegesprekken. Het eerste gesprek zal plaatsvinden op maandag 22 juli en het tweede gesprek op vrijdag 26 juli. Tijdens het tweede gesprek zal er een casus worden voorgelegd ter uitwerking en aansluitend aan het gesprek is er een mogelijkheid mee te lopen met een intake medewerker.

Solliciteren
Bij Onderwijsconsulenten streven wij naar gelijke kansen voor iedereen. Wij maken geen onderscheid in ras, kleur, religie, geslacht, leeftijd, seksuele voorkeur, genderidentiteit, land van oorsprong en/of handicap.

Ben je enthousiast over deze functie en denk je binnen het profiel te passen? Dan zijn wij op zoek naar jou. Mocht deze vacature je onder ogen komen tijdens je vakantie, laat het ons weten dan zoeken we naar een passende oplossing. Stuur je CV én motivatiebrief vóór maandag 15 juli 2024 naar p.mens@onderwijsconsulenten.nl o.v.v. vacature intake.

Jouw sollicitatiebrief kan voor ons een aanleiding zijn om je meteen uit te nodigen voor een gesprek, dus nog voor de gereserveerde datum van 22 juli.