Vacature: Onderwijs(zorg)consulent regio Zeeland (24 uur)

14 november 2023
Vacature: Onderwijs(zorg)consulent regio Zeeland (24 uur)

Ieder kind heeft recht op ontwikkeling, recht op onderwijs. De manier waarop dat optimaal vorm zou moeten krijgen, is voor ieder kind weer anders. Dit realiseren is een gezamenlijke opdracht voor alle partijen in het onderwijsstelsel. Soms dreigt een kind of jongere tussen wal en schip te vallen. Onderwijsconsulenten is een landelijke voorziening, die inzet op bemiddeling, advisering en begeleiding bij het vinden van de best passende onderwijsplek, rekening houdend met reële mogelijkheden.

Onze consulenten werken vanuit de tweede lijn als onafhankelijke adviseurs bij problematiek rond plaatsing, schorsing en verwijdering van leerlingen en MBO-studenten met een extra ondersteuningsbehoefte. Ook stimuleren onze consulenten oplossingen voor leerlingen die langdurig thuiszitten en ondersteunen ze bij het organiseren van maatwerk­oplossingen. Daartoe treden de consulenten in overleg met ouders en leerling/student, school, samen­werkings­verband en overige ketenpartners. Ook worden er specifieke projecten op het snijvlak onderwijs en zorg uitgevoerd.

Je bent een generalist op onderwijsgebied. Daarnaast breng je als onderwijs(zorg)consulent kennis en ervaring mee met betrekking tot extra ondersteuning, samenwerking met de zorg en maatwerk voor leerlingen en MBO-studenten in Zeeland. Daarmee vul je het bestaande consulententeam aan (Team 5) en ondersteun je bij het borgen van een doorlopende schoolgang voor zorgleerlingen.

Wat bieden wij?

  • een professionele, maatschappelijk relevante functie met veel eigen doe-ruimte;
  • je werkt vanuit huis in de provincie Zeeland (en wellicht West-Brabant). De 24 uur is vrij in te delen over de week;
  • twee keer per jaar organiseren wij een landelijke scholingsdag;
  • minimaal vijf keer per jaar is er overleg met de consulenten uit jouw regioteam;
  • intervisie en/of scholing in de regio;
  • leerzame projecten waar je aan kunt deelnemen;
  • een dienstverband voor een jaar met uitzicht op vast;
  • afhankelijk van jouw ervaring een salaris in schaal 12, vergelijkbaar met de BBRA schalen, 200 vakantie-uren en 96 ADV uren bij een fulltime dienstverband, 8% vakantiebijslag en een eindejaarsuitkering van 8,3%;
  • secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een thuiswerkvergoeding, reiskostenvergoeding, beschikbare premie(pensioen)regeling, laptop, telefoon, etc.   

Wanneer past deze rol bij je?

Je hebt:

  • relevante opleiding(en) gericht op onze doelgroep;
  • ervaring met (het organiseren van extra ondersteuning en zorg in) het onderwijs;
  • een breed onderwijs(zorg)netwerk in de regio Zeeland is een pre;
  • actuele kennis van de Wet Passend Onderwijs en relevante zorgwetgeving;
  • kennis van de verschillende stoornissen vanuit de DSM-V;
  • ervaring met Mbo-studenten.

En je:

  • kunt goed luisteren, bent empathisch en creatief;
  • kunt zeer zelfstandig én in een team werken, werkt doelgericht en durft lastige zaken bespreekbaar te maken wanneer dit nodig is;
  • kunt goed omgaan met heftige emoties van betrokkenen;
  • hebt een reflecterende en onafhankelijke houding;
  • bent in staat om in conflicten te bemiddelen;
  • bent in staat om zowel vanuit bestuurlijk en managementperspectief als het perspectief van de ouder/leerling te opereren;

Heb je interesse?

Bij Onderwijsconsulenten streven wij naar gelijke kansen voor iedereen. Wij maken we geen onderscheid in ras, kleur, religie, geslacht, leeftijd, seksuele voorkeur, genderidentiteit, land van oorsprong en/of handicap.

Mail je motivatiebrief en CV uiterlijk maandag 4 december naar  secretariaat@onderwijsconsulenten.nl

Heb je vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Marion Boers, Teamcoach Team 5 op 06-10945957 of m.boers@onderwijsconsulenten.nl

Een greep uit de dag van onderwijsconsulent Thieu

In mijn werk heb ik veel eigen regelruimte. Ik plan zelf mijn afspraken binnen het aantal uren van mijn contract. In deze baan zijn piekperiodes gelinkt aan het onderwijs. Daardoor werk ik de ene week meer dan de andere. De extra uren die ik maak compenseer ik in de vakantieperiode of als ik een lang weekend weg wil. Hieronder een voorbeeld van hoe een dag eruit kan zien:

08.30 uur            Vertrek naar een samenwerkingsverband.

09.00 uur            Periodiek verleg met een samenwerkingsverband, samen met een collega.

10.00 uur            Door naar een overleg op school over een leerling, in de auto bel ik onder andere met de leerplichtambtenaar van een andere leerling.

10.30 uur            Multidisciplinair overleg op school.

11.45 uur            Terug naar huis voor een boterham en afhandelen e-mails, WhatsApp, etc.

12.30 uur            Digitaal overleg met een aantal OC-collega’s.

14.00 uur            Vertrek richting kennismakingsgesprek met een moeder en een leerling bij hen thuis (alleen moeder en leerling zijn aanwezig vanwege vechtscheiding).

14.30 uur            Kennismakingsgesprek.

16.00 uur            Terug naar huis, bellen met de moeder van een leerling.

 

Soms zijn mensen overdag moeilijk te bereiken, dan probeer ik het ‘s avonds.

 

19.30 uur            Poging tot telefonisch contact met een vader i.v.m. noodzakelijke toestemming voor iets betreffende zijn kind. Lukt niet. Hij reageert later per mail.

 

Tussen 22.00

en 23.30 uur      E-mailcontact met vader over het invullen van het OC-toestemmingsformulier. Afspraak gemaakt voor een gesprek volgende week.